tarafsizsaat.com

Gaziantep'te Milli Banliyö Tren Seti Projesi Başlıyor

Blog Image
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep için hazırlanan Milli Banliyö Tren Seti Projesi'nin ilk setinin yola çıktığını duyurdu. Proje, şehir içi ulaşımı modernize etmeyi hedefliyor.

Gaziantep'te Milli Banliyö Tren Seti Projesi Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep için hazırlanan Milli Banliyö Tren Seti Projesi'nin ilk setinin yola çıktığını duyurdu. Proje, şehir içi ulaşımı modernize etmeyi hedefliyor. İlk set, Gaziray Projesi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmek üzere Sakarya’dan hareket etti.

Uraloğlu, “Milli Banliyö Treni Projesi’nin ilk seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmek üzere Sakarya’dan yola çıktı.” ifadelerini kullandı. Bu proje, Gaziantep’in ulaşım altyapısını güçlendirmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tren Setlerinin Hızı Saatte 90 Kilometre

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Gaziantep için özel olarak üretilen banliyö tren setlerinin hızının saatte 90 kilometre olarak belirlendiğini açıkladı. Bu tren setleri, şehir içi ulaşımda hızlı ve güvenli bir alternatif sunmayı amaçlıyor.

Uraloğlu, “Tamamen yerli ve milli olarak geliştirilen Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi ile Cer Sistemleri ile donatılan araçlar güvenlik, ergonomi ve yolcu konforu açısından modern ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.” dedi. Proje kapsamında toplamda 32 araçtan oluşan 8 adet banliyö tren seti üretilecek.

Toplam Bin Yolcu Taşıma Kapasitesi

Uraloğlu, her bir tren setinin 206 oturan yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirtti. İkisi sürücü kabinli olmak üzere dört araçtan oluşan bir set, toplamda bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.

Bu tren setleri, konfor ve güvenliğin yanı sıra teknolojik ekipmanları ile de dikkat çekiyor. “GAZİRAY banliyö setlerinin 32 adet yüksek güvenlikli yolcu kapısı, toplam 42 adet bilgilendirme ekranı bulunuyor.” şeklinde bilgi verdi.

İthalat Azalacak, İhracat Artacak

Uraloğlu, TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü tarafından geliştirilen sistemlerin, yerli imkânlarla üretileceğini vurguladı. Bu sayede, Türkiye’nin banliyö taşımacılığına yönelik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

“Gaziray Projesi için üretilen Milli Banliyö Tren Seti ile ithalatı azaltarak, bakım maliyetlerini düşürerek verimliliği artırmayı hedefliyoruz.” diyen Uraloğlu, ayrıca ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.